Pimp MySelf

Gyere nyár - a szakáll már készen áll

2016. május 04. 14:00 - Szakállmetál

Hiába kekeckedik az időjárás, hiába veszi be az ország légterét időről-időre az Apokalipszis meg a négy lovasa (mely supergroup egyik tagja tutira a csúnyán (hihi:) ELÁZOTT Aigner Szilárd), vita nincs: tavasz van, melyet óhatatlanul a nyár követ majd. 

S mivel a dolgoknak rendje kell legyen, igazi napköszöntő szakállolajakat ajánlunk, melyek nem csupán ízléses hawaii ingbe öltöztetik a tollunkat, de még tágabb környezetünk tagjait is afféle viselkedésre buzdíthatják, mely tavasszal az agyalapi mirigy közelében lévő sejtek hormonkibocsátása okán a búgni vágyó japán fürjnek is sajátja. 

(Jöjjön ide egy kép a Maroon 5 énekeséről, mert ad egy, hawaii ingben van, ami szerintünk menő, és csak mert a női olvasók kedvéért. Azért az egyért aki valószínűleg olvassa ezt a blogot. Adam Levine úgy tűnik szakállat növeszt... előnyére válik...)

e9c779506f70b48dc21868de31bd2949_1.jpg

 

Dad’s Beard Oil (Barber Shop Budapest) 


A grapefruit, azaz a Citrus x paradisi, vagyis a citrancs a Karib-térségből származott el még a 18. században, és azóta nagyjából mindenhol termeszthető, ahol klíma trópusi, vagy minimum szubtrópusi. Na most nem emlékszünk ugyan, hogy apánk a Florida melletti kutyafuttató tőszomszédságában kertészte volna a nevezett gyümölcsöt, ahol a munka végeztével kanárizakós gengsztertől kellett megvédenie Papit (mert ő ugye kék szemet akart, ami tudvalevőleg drágítja), illetve tény az is, hogy a Dad’s Beard Oil székhelye sem Jacksonville-ben, hanem a Budapest Barber Shopban található, a The Grapefruit nicknévre hallgató olajjal több bajunk azonban nincs és nem is lehet. A cucc elsőrangú, használata pipereellenesek számára sem zavaró, az illata pedig pont annyira kellemes és olyannyira nyári, mintha a majorban, mely felett a Banana Song kósza taktusai lengenek szakadt lampion gyanánt, órákat henteregtünk volna a vezető bármixer lányával, biztos tudatában annak, hogy a szigeteket holnap reggel a kétfedeles An-2-esünket meglovagolva Madagaszkár felé elhagyjuk. Elegyében kellemesen keveredik a szőlőmagolaj a jojobával, az avocadoval és a citrussal, kellemesen puhít (vö: a bármixer lánya), szakállunk pedig meglehetősen hálás. Soha rosszabbat azokra a napokra, amikor az ember nem csak a borostáján, hanem a borostájában akarja érezni a napfényt, meg az összes jót, ami ezzel jár - szevasz nyár, hogy kenjelek a szőrömre.

12400465_956046334488194_2436072003769642487_n_1.jpg

Lelőhely: Budapest Barber Shop

Mr. Natty - Bring me Sunshine Elixír

Bring me sunshine – üvölti az egyszeri borostás felháborodottan az égbe most, mikor megint az eső lábát kell szagolnunk. Szagoljunk akkor inkább valami citrusosat, lehetőleg olyasmit, ami vetivert is tartalmaz – milyen szerencse, hogy Nattyéknek pont van egy ilyen terméke. Aki nem tudná, a vetiver, más néven khus-khus, avagy Chrysopogon zizanioides Burmában és Indiában őshonos növény, melynek gyökereiből vízgőz-desztillációval illóolajat fakasztanak. Nyilván az egyszeri burmai vagy indiai nem azért csinálja ezt, merthogy neki ez a hobbija, hanem mert a vetiver-olaj ízületi gyulladás és köszvény ellen javallott orvosság, továbbá elijeszti az izomfájdalmakat és a depressziót, alkalmazható álmatlanság és idegesség ellen, illetve egy nagyobb (mondjuk hordónyi) adagba bármelyik adóellenőr is sikerrel belefojtható. Pont ezért érdekes, hogy a most tesztelt termékek közül ez a legjellegtelenebb – érezni a citrust meg a nyármeleget, de csak úgy, mint amikor a Balatonnál már látjuk ugyan a viharjelzés végét, viszont még mindig fázunk, és innánk egy unikumot is, de a kocsmáros épp a barátnőnkkel cicázik, és cseszik figyelni ránk.

eaahdld_1.jpg

Nincs vele semmi baj, szőrünk élvezi, ha Bring me sunshine-al simogatják, mondhatni glédába áll, használata tiszta és biztonságos érzés, ám inkább egy kellemesebb április vége a feeling, mint egy otthonos júliusi, ha tetszenek érteni a párhuzamot. Viszont félreértés ne essék: így is favorit lehet, csábító választás, pláne, ha egy langymeleg, rémálmos másnap hajnalán kenjük magunkra, idegnyugtatás végett, hiszen az is egyfajta feeling, ráadásul tipikusan nyári.

mr_natty_bring_me_sunshine_02_1024x1024.jpg

Lelőhely: www.galaxy-cosmetics.com

 

Aromax Beardmax

Nem találunk jobb kifejezést: az Aromax a kakukktojás – minden stimmel, de valahogy valami kilóg. Nem értjük a dolgot, ámbátor sejtjük az okokat. Ahogy azt anno a Benke Erika féle tesztnél is mondtuk az Aromax tán túl sokat vállal – egyszerre illó-, masszázs- és mindenféle olajmanufaktúrának lenni meglehetős buktatókra adhat lehetőséget. De közben mégsem, mert – szemben az előbb nevezett korábbi termékeknél – a gyártó itt kikerül majdhogynem minden csapdát.

eric_bandholz_1.jpg

A 20 milliliteres, pipettával felszerelt palackokon precízen fel van tüntetve a lejárati idő, a design szó szerint pofás, amit tudni kell, azt a dobozon feltüntetik, sőt, ennyi infót szakállolaj pikszisén jómagunk még nem olvastunk korábban. Nem vitás: zavarban vagyunk, mint a szűzlány, aki mellé a zánkai úttörőtáborban a Kisz-titkár véletlenül a helyi művészeti kurzuson résztvevő Ron Jeremyt osztotta be szobatársnak. Merthogy valami gyanús, de nem tudunk rájönni, mi az – talán az, hogy egyszerű, mint egy fakalapács – persze a fakalapács szeget beszegelni okés, de szakállolajnak nem használnánk. Nehezíti a dolgot viszont, hogy ennek ellenére Aromaxék zöldmandarinolajjal felturbózott cucca egyenesen kedvenc lett – pont annyira erős az illata, hogy az erre illetékes rovarpopuláció megpróbáljon minket beporozni, illetve a láthatóan vadidegen német turisták előttünk térdelve könyörögjenek még egy utolsó mojítóért. Akkor mi a baj? Elképzelhető, hogy simán csak a másik tesztelt holmi durva eukaliptuszillata akasztotta ki az ezoterikamérőt? Lehetséges volna, hogy túl sokat jártunk elszállt bölcsészlányokkal, akiknél mindig volt egy Buddha Bar CD? Vagy nem bírjuk, ha egy szakállolaj három (na jó: öt) összetevőből van kimixelve, aztán kész? Vagy simán csak rossz kedvünk van, és ránk jött a hiszti? Nem tudunk rájönni: úgy fest, itt most a Kedves Olvasón áll a vásár – persze ha jobban belegondolunk, a Kedves Olvasó ebben az esetben olyan sokat nem is kockáztat.

104191283756d7ee1894047.jpg

Lelőhely: www.aromax.hu

 

African Spa - Player és Adventurous Beard Oil 

Mint ahogy itt sem lehet túlságosan mellélőni – sokat dicsértük már az African Spa-t, és hálistennek most sem temetni jöttünk: mind a Player, mind az Adventurous jó választás lehet lezser len ingek és felrázott, nem kevert, esetenként pedig kicsi napernyőkkel kiegészített vodkamartinik mellé. Ami feltűnt, hogy a kókusz, a ricinusolaj, a jojoba és az avokádó mellett a Player összetevőket ismertető sorai között nem említik a frissen sült, hajnalban elfogyasztott kakaóscsigát – a tesztben részt vevő szaktárs megesküszik rá, hogy van benne, a használat óta pedig sír, és vidékre hazavágy – illetve ha már az előbb len ingekről volt szó, megemlítenénk, hogy ez esetben a zakó talán indokoltabb választás lehet. Mind a két termék ízléses, elegáns, finom: ilyen lehet egy laza nyáreste, mikor a lantot már letettük, valami csöndes helyen, ahol a fényszennyezés meglehetősen alacsony, az italok pedig olcsóak és nincsenek lebutítva semmivel, elhenteredni, és belebámulni a tengerbe. Laza. Van benne játék, van benne valami egyedi, és egyáltalán nincs túltolva: pont ilyen nyarat kívánunk mindenkinek.

afrplayer.jpg

Lelőhely: www.africanspa.hu 




 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pimpmyself.blog.hu/api/trackback/id/tr408685612
süti beállítások módosítása