Pimp MySelf

Egy év a magyar szakállak világában

2016. szeptember 18. 12:55 - Szakállmetál

Beszélgetésünk apropója, hogy a magyar, szakállápoló termékeket gyártó cég, az African Spa egy éves lett néhány napja. Orbán György cégvezetővel beszélgettem, és sok kérdésem volt.

Mennyire ápolják a magyar férfiak a szakállukat? Tartja-e még magát a hiedelem, hogy a szakáll ápolatlanságot tükröz?

Egyre kevésbé. Szerencsére elfogadott a szakáll, és annak viselője is. Sok visszatérő vásárlónk van, akik még egy éve nem is tudtak róla, hogy szakállápolók is léteznek. Szerencsére azt látjuk, hogy aki megszerette valamelyik termékünket, az továbbra is vásárol, új illatokat, új terméket próbál ki. Öt típus van jelenleg a szakállolajok között.

Az African Spa mennyire követi a külföldi piacot? Felvehetjük-e mi a versenyt, mondjuk egy sokkal erősebb márkával?

Egyértelműen fel. Sőt, én inkább azt gondolom, hogy a tömeggyártás hátránya, hogy sokan az alapanyagon spórolnak. Sokszor látom, hogy a fő alapanyaga a szakállolajoknak a napraforgó vagy oliva olaj, amiről tudjuk, hogy könnyen hozzáférhető, viszonylag olcsó alapanyag.

beard-grooming-and-care.jpg

Ti mivel dolgoztok?

Alapanyagok több mint kilencven százaléka bio minősítésű (ellenőrzött gazdaságból származik). Az olajok esetében avokádó és jojoba olajat használunk, ezen kívül szüretlen kókusz olajat és ricinust is tartalmaznak a szakállolajok. Fontos, az is, hogy nem használunk parfümöt, valamennyi olajunk természetes illóolajokkal illatosított.

Ez miért olyan nagyon fontos? Többször olvastam már, hogy minden interjúban hangsúlyoztad.

Nagyon egyszerű a válasz: a szakállolaj az arcbőröddel is érintkezik, nagyon fontos, hogy mit kensz rá. Mi is azt valljuk, amennyire csak lehet, maradj távol a szintetikus termékektől. Úgy gondoljuk, hogy a kozmetikai ipar erre felé kell, hogy haladjon.

Sok levelet kaptok?

Igen, szerencsére egy nagyon jó közösség alakult ki a Facebook oldalunkon, sok az állandó vásárlónk, akikkel rendszeresen levelet váltunk, fotókat küldenek a szakállukról, a termékeinkről. Ilyenkor tudjuk, hogy nem hiába a sok, termékfejlesztéssel eltöltött idő.

Nem tudom nem megkérdezni, te melyik African Spa szakállolajt használod?

Mindegyiket!

Kérek szépen egy komoly választ!

Nyáron a Stylish olajat használtam, mert nagyon kellemesen hűsített. Most éppen egy új terméket tesztelek, azt használom…

img_20160416_145920.jpg

Szabad többet tudni erről?

Még nem. De már csak néhány hét türelmet kérünk!

Rendben, akkor beszéljünk a többi szakállápolóról is. A Beard Butter egy üdítő színfolt a palettán. Nekem nagy kedvencem a Natural Fragrance változat.

Sokan szeretik, főleg azért, mert olajjal együtt, de külön is használható. A Butter tényleg a szakáll ápolására van, két három centi fölött ajánljuk, formáz is, tartást ad.

Ez is természetes anyagokból készül?

Persze. Keményebb állagú, de a waxnál puhább, ami szintén kapható nálunk, illatmentes változatban. Aminek az a története, hogy egy törzsvásárlónk, Gábor javasolta, hogy ne legyen illatos, mert ő már sokat kipróbált a nemzetközi felhozatalból is, és nagyon kellemetlen egész nap egy illatot érezni az orrod alatt. Persze van, aki ezt szereti, mi láttunk benne logikát, így ez volt az első bajusz wax.

een_4315.jpg

Kevesebb rizikót vállaltatok.

Igen. Nem tudtuk mennyire fog működni az összetétel, de szerencsére Kustos Laci, aki a KL Hair and Barbert üzemelteti Füreden elég gyorsan megnyugtatott bennünket, hogy jó a cucc. Ő egyébként állandó "teszterünk", kikértük a véleményét más termékek esetében is.

Akkor szakmailag van hátteretek.

Viszonylag hamar találtunk fodrászatokat, borbélyokat, akiknél kapható a termék, és akik minden nap használják, ajánlják. Ez fontos, hiszen mi csak levélben „találkozunk” a vásárlókkal, nincs személyes kapcsolat. A borbélyok, fodrászok felelősséget vállalnak, amikor a mi termékeinket forgalmazzák, hiszen ők adják hozzá az arcukat. Szerencsére még nem volt panasz, sőt. Jelenleg is több üzlettel tárgyalunk esetleges forgalmazásról.

Az együttműködés kapcsán nem tudok nem rákérdezni a Tankcsapda szakállolajra. Hogy is történt?

Kitaláltuk, megvalósítottuk. Na, ezért nem ennyire egyszerűen, de majdnem. Fejes Tomit a Tankcsapda dobosát kerestük meg az ötlettel, igent mondott. A dizájn az illat közös munka és sok egyeztetés eredménye, de büszkék vagyunk rá, és nagyon örülünk neki, hogy ez a projekt létrejött.

een_4711.jpg

Mi is örültünk, írtunk is róla, és használjuk is. Bár én nagyon szeretem az illatot, először valami mást vártam. Mégiscsak Tankcsapda… érted…

Benzingőzt?

Hát igen, valami „rokkosat”!

A Tankcsapda szakállolaj illata egy zöld, friss illat. Sok-sok variációból választotta ki a zenekar, ebben egyáltalán nem szóltunk bele. Harmonikus, kellemes valóban nem egy „hangos” dolog. De ez rendben is van így…

as_all6_4.jpg

Amikor először hallottam magyar szakállápoló gyártóról két dolog jutott eszembe. Először is hurrá! Másodszor pedig, van ennek itthon piaca?

Van, bár üzleti titkokat nem akarok elárulni, de havonta többszáz vásárlót szolgálunk ki, és sok visszatérő vásárlónk van. Ami nekünk nagyon jó visszajelzés és inspiráció is.

Még csak most indultok be…

Hát, eddig is rengeteg energiát tettünk bele a termékek fejlesztésébe és tökéletesítésébe, ez ezután sem lesz máshogy. Sok tervünk van, készülünk a jövő évre már fejben.

Akkor egyenlőre marad a szakáll…

Ez nem is kérdés…

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pimpmyself.blog.hu/api/trackback/id/tr6511718599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása