Pimp MySelf

African Spa Szakállolaj Teszt - Rough és Stylish olajok

2016. február 05. 10:12 - Szakállmetál

Avagy ... vágja a fákat baltával, és nem kel fel soha bal lábbal. 

Önök el sem tudják képzelni, szakállolajat tesztelni mennyire kemény meló.

Hiába, manökennek születni kell, persze aki manöken lesz, ne sírjon, ha fellöki a kifutón a Ralph Lauren. No de mégis: az ember próbálgat, kutyul, ken, családja furán néz rá, a macska idő után kerüli, de ő le nem állna, hiszen HIVATÁSA VAN, mint egy vasúti tisztségviselőnek, vagy sörgyárigazgatónak akár, minek következtében a feladás nem opció, a felelősség pedig közügy.   

Ez egészen addig jó móka, amíg a fura érzés, miszerint őt valami koboldok egy óvatlan, sunyi pillanatban pipereszaküzletté változtatták, a hatalmába nem keríti.

És akkor a fonódó női tekintetekről még szó sem esett.61a6yeedwql_ul1500.jpg

Mi ez, ha nem paranoia, kérdem én. Mindjárt sírni kezdek.

A fonódó női tekintet mindenesetre fontos, mondhatjuk, hogy itt dől el, a szakállolaj szentség, szerelmi krizma-e, vagy himihumi csupán, vásáros bóvli, utánunk hajított egypálcás, esetleg annyi se. Mai tesztünk két főszereplőjében az a jó, hogy fonódó női tekintetetek vonzásában erős: a nő, ha használjuk, jegyet vált ránk, esetenként lukaszt is, a kalauztól nem fél, sőt, még az is lehet, hogy mosolyogva hozzánk szegődik, és kiutazik egészen a Bécsi útig. És a BKV-s párhuzam itt be is fejeződött. Pont.

 

African Spa

 

Az African Spa termékcsalád komoly fórral indul: amit valaki egy személyben gründol egy budai pincében, szívünknek eleve szimpatikus. Pont ezért izgultunk, hogy a tetszetős arckoronával megáldott Orbán György afrikásan rusztikus szakállolaj portékái beváltják-e a hozzá fűzött reményeket – lelőjük a poént, beváltják, még akkor is, ha olyan, hogy „afrikásan rusztikus” csak a mi képzeletünkben létezik talán.szakall-1127.jpg

A biznisz gerincét jelentő Adventurous, Rough, Player, Stylish valamint illatmentes változatok közül mi a Rough és a Stylish darabokra mentünk rá. A termék kis szütyőben érkezik, a megoldás pofás, egyedül talán az echte illóolajas kiszerelés bántó, de ügyesen lavírozzák el a figyelmünket a vászonzacsekkal – nagy gond nincs, csepegtetni lehet, de az adagoló vitán felül kényelmesebb megoldás (pláne azoknak, akik imádtak doktorost játszani). Viszont a dizájn tamtamszerűen frappáns, a gyártási szám, és a lejárat dátuma mellett az esetleges allergiás reakciókra való figyelmeztetés, valamint a mindenféle EU-s szabványoknak való megfelelési bon is helyet kapott, amiért minimum pacsi jár. Hatóanyagként avokádó-, ricinus-, és kókuszolajak vannak feltűntetve, komolyabb ördöglakatokról, borbélyipari cselekről tehát nincs szó, de ilyesmire szükségünk nincs is, úgyhogy ennyit erről.

 11906209_1660264584217705_147028335_n.jpg

És akkor legyünk túl a kötelező körön: ami az ár. Nos, az African Spa a tapasztaltabb kurafik mellett bátran ajánlott akár kezdő bezsírozóknak is, ugyanis talán a legolcsóbb, amit minőségi termék címszó alatt a szakállápolásba kezdőként rontó férfiember találhat. A forintosítás megtalálható ehelyütt (LINK), és külön felhívnánk a figyelmet az AS folyamatos, csomagban kínált árucikkeire – ennyi szőrbolondítót ilyen áron sehol sem kap a kedves olvasó, az mondhatni fix.

 

„Uram, be kell valljam, az Ön szőre, az Ön szőre: finom”

 

 „Neked is van egy gyengéd oldalad” – hirdeti a site-on a Fehér Balázsba oltott Paul Bunyan, ám ezt valahogy nem érezzük ideillőnek: a Rough például minden, csak nem gyengéd. Használata során felötlik, hogy hasonló lehet eltévedni egy cudarabb fenyvesben, esetleg Szokolay Sándor Vérnász című operájának megtekintése alatt azt tapasztalni, hogy a Második Favágó, ahelyett, hogy a basszbaritonnal lenne elfoglalva, a színpadról lesétál, és se szó se beszéd lekever nekünk egyet. Ám ez (furamód) cseppet sem zavaró, inkább a szórakoztatás része, sőt, a közönség hölgytagjaiból is elismerő pillantásokat csal ki.3.jpg

A tesztbe bevont kolléga körülbelül „semblable” (már hogy „hasonló”) módon érez: „pár nap használat után valahogy a hatalmába kerít az érzés, miszerint szükséged van legalább egy kockás ingre és némi faforgácsra, de legalábbis üzemi gépzsírra és egy lendületes, alkarból induló mandzsettás orrtörlésre biztosan”. És mondja ezt minden bántás nélkül: a Rough ugyanis tökös, akár a naplementébe való el lovaglás egy olyan western végén, amiben nemhogy a túlélők mi vagyunk, de (igény szerint) nőre / kisebb gulyára is sikerült szert tennünk.afrrough.jpg

A mentával bolondított Stylish már visszahúzódóbb, a menta az úr: nyári illat ez, nem vitás. Használata során az ember keményebb mohitók fogyasztásának esedékességét érzi, és szíve szerint azonnal elugrana Kubába. Nem vitás: harsányságban a Rough viszi a pálmát, a Stylish szerényebb darab, ám ez éppen, hogy a cucc előnye is. Rém kellemes viselet, kívánja a nyakkendőt, meg a csibészes, Han Solo-féle félvigyort, amikor a dúskeblű Marika a HR-ről leugrik hozzánk fénymásolni, mert a másodikon elromlott a printer. Mi persze tudjuk, hogy a fonódás miatt jött, a szerkezetnek hibája nincs, de elnézőek vagyunk, úriemberek, a szakállunk pedig olyan söndör, hogy abba a nőstény tekintet olvadt biztosítékként gajdul bele.afrstylish-450x450.jpg

Szóval az African Spa: jó. Sőt. Nevezhetnénk középkategóriának, de nem gépjárműről vagy maroktelefonról van szó, maradjunk tehát annyiban, hogy messze-messze megéri az árát, sőt, aki szakállápolásban gondolkodik, de egyelőre csak értetlenül áll, mint az egyszeri Travolta a népszerű gif-ben, az ennél tovább egyelőre ne is menjen. 30 milliméteres kiszerelés 3290 forintos átlagáron több, mint ajándék, ráadásul magyar holmiról van szó, ami persze, hogy plusz. Beszerezhető Itt és Itt, ráadásul telefonon is a rendelkezésünkre állnak, legyen bármilyen fura vagy elborzasztó kérdésünk az egész mizériával kapcsolatban.

Önök is hallják a tamm-tammot?

Képek: www.africanspa.hu, www.welovebudapest.hu 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pimpmyself.blog.hu/api/trackback/id/tr48362210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása