Pimp MySelf

Híres szakállasok - 1. rész Edward Teach

2016. március 07. 10:59 - Szakállmetál

Na persze, Ön most a fejét vakarja talán: „Ki a rosseb az a Teach?” – kérdezi, vagy böki oldalba a kollégáját ekképp: „Odanézz már, ezek itt valami Munkáspárti politikussal szúrják ki a szemünket, őrület.”

Nos, a fent említett úr szerencsére nem látja, ahogy Ön a nemtudás egyetemén mórikálja magát, bár ha látná, akkor sem szólna semmit. Csak keresztüldöfné kegyed fejét valami kezébe akadó éles tárggyal (tompával, esetleg), majd a móka kedvéért odadobná a cápáknak.

10156938_977257215676850_1322129121_n.jpg

Sorok írójának van egy kedvenc képe, illetve na: több is van neki, csak most épp Frank Schoonover 1922-ből származó Blackbeard approaching című munkája illik ide. Címszereplője egy csónak elején áll, kezében flinták, arca pedig csupán annyira fenyegető, mint nagyobbacska meteor, mely mondjuk a szibériai Tunguszka felé suhan. Ránézel, és tudod, hogy csörte lesz, sivalkodás, de minimum bosszú, és kínkeserves férfisors-beteljesítés. Vagyis valaki nagy córeszben van, és mi magunk– hacsak egy mód van rá - nem lennénk az illető helyében.

Ja, igen: Edward Teach sokkal inkább ismert felhasználói azonosítója úgy hangzott, hogy Feketeszakáll.
Egy ember, akit az arcszőrzetéről kapta a nicknevét, eleve tök érdekes lehet számunkra – lám, Mr. Teach (ismerik egyébként a történetírók Tache-nak is) volt annyira jó, hogy a szakállviselésből brandet csinált. Ha Mr. Feketeszakáll a már említett flintáival mondjuk a csónakból a szótáríróknak ment volna neki, a „SZAKÁLL” címszó mellett bizonyosan ez szerepelne azóta is: „ fn. arcszőrzet (férfiaknál). Általában tiszteletreméltó, kegyelmes, mégis tiszteletet parancsoló, határozott megjelenésű, udvarias emberek viselik, akiknek Van Vér a Pucájukban.”

combopack-mock-1-2.jpgA nevezett szakemberek a mindenféle lexikonokban és határozókban azonban nem ezt írják, ez azonban nem Feketeszakállon múlott. Élete röpke 38 éve alatt végigborzongatta az Atlanti-óceán nyugati részét, majd Anna királynőnél kibulizta, hogy fejvesztés helyett inkább mások fejét veszelytetné el. Így lett egy privateer, azaz egy kalózengedéllyel a királynő zászlaja alatt rabló és fosztogató hajó főharamiája (és ennél királyabb húzás véleményünk szerint a világon nincs – szegény Rúzsánk, ő is próbálkozott valami hasonlóval, csakhogy V. Ferindánd inkább fogta fejedelmi jobbját, és beintett neki.)

Aztán persze bajba került, aztán megint nem, aztán letelepedett egy karibi-szigeten, majd megunta, és inkább visszament koncolni. Blokád alá vonta a dél-karolinai Charleston kikötőjét, majd némi sarcolás után Bath Townban királyi kegyelmet kapott. Ismét mondjuk: NÉMI SARCOLÁS UTÁN, ami egyszerre menő, és érthetetlen, ám ennél csak az menőbb és érthetetlenebb, hogy ezek után megint nem bírt magával, és ismét kalóznak állt. 1718. november 22-én érte el a vég: Virginia kormányzója, Alexander Spotswood megelégelte Teach (Tache) bolondozását, majd (mint a csősz a viccben, csak durvábban) szétkergette az egész bandát a francba. Feketeszakállnál a szétkergetést úgy kell érteni, hogy a fejét egyenest a hajó orrárbócára tűzték ki pimpnek, és akkor most ismét ott vagyunk, ahol: a szakáll nem csupán a férfiarcnak, hanem ezek alapján terjedelmesebb méretű, óceánok átutazására alkalmas járművek dísze is lehet.

267_4.jpg

Feketeszakáll alakja meghatározott kb. mindent, ami ma arról, hogy kalóz, eszünkbe juthat (ez persze nem vonatkozik azokra, akik járatják a Somalian Daily Newst). És többek között azt is meghatározta, mennyire férfias viselet az arcszőr: kegyelmes, mégis tiszteletet parancsoló, határozott megjelenésű, udvarias emberek viselik, akiknek Van Vér a Pucájukban, ésatöbbi. Tegyük hozzá: Mr. Tache (Teach) a hajójának maradványai alapján valamiért a svéd ágyúkat preferálta – ezek alapján a svéd olaj, minek alapján a svéd szakállolaj nem állhatott az ízlésétől messze. Így tehát (most hirtelen) a szintén svéd Mr. Bear Family márkát tudjuk ajánlani – a Beard Brew Wilderness olajuk használata véleményünk szerint behajózhatóvá teszi számunkra az összes női szíveket.
Háromszoros hollárihó!

wildernessoil1500px_orig.png

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pimpmyself.blog.hu/api/trackback/id/tr648451016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása