Pimp MySelf

Proraso szakállolaj és szakállbalzsam teszt – szemben az oroszlánnal

2016. február 23. 17:20 - Szakállmetál

Azt is írhattam volna, hogy szemben a vadállattal, de erről később. Egy igazi nagyvadat tartok a kezemben melynek múltja, jelenje és jövője is van. És rá nagyon jellemző illata, mint ahogy az minden nagyvadnál fegyvertény…

A Proraso cég olasz, 1948 óta készít elsősorban borotválkozáshoz használatos termékeket (a paletta annyira széles, hogy a Galaxy Cosmetics oldalán sok-sok görgetésnyi van belőle a szappantól, a krémeken át egészen az after shave-ig. A cég felfigyelt a blogra, és megajándékoztak bennünket (többek közt) egy szakállolajjal, és egy szakállbalzsammal, ugyanabból a termékcsaládból. Ahol a Barbershop logója, ott élhetsz a gyanúperrel, hogy ezek a termékek a borbélynál is lelhetők. Igen, láttuk.

proraso-beard_oil-500x500_1.jpg

Szóval, a Proraso-nak nagy előnye ugyanaz, ami a hátránya: ezerből felismerhető az illata, mi, tapasztalt szakállolaj tesztelők sem igen tudtuk először, hogy honnan ismerjük ezt az illatot. Aztán persze elszabadult az őrület, és arra jutottunk, az illatra leginkább illő szó: „gigolo”. Azt ugye tudjuk, hogy egy dzsigoló pesti is lehet, hovatovább budai is, nem muszáj neki Itáliából érkezni, mint a csodaszép, dombornyomásos dobozban érkező Proraso termékeknek. És ha már nagyvad… akad rajta oroszlán is… domborral, gyönyörűen. Öröm kézbe venni ezt a sárga dobozt, illetve a balzsamnál a zöldet.

Honlap, infók, satöbbi:

Ha a termékeket nem a Barber Shopban szerzed be, hanem a netes rendelést választod irány a Galaxy Cosmetics, ahol jónéhány tízpercet, kit akarok átverni (?) órákig lehet böngészni a szakállápoló termékek közt. Persze, hogy a kákán is keressem, az első alkalommal addig nézelődtem, amíg nem vettem semmit. Tapasztalt webshopos lévén itt is az a legjobb választás, ha tele dobálod mindenfélével a kosarad, aztán a végén szelektálsz. A „Magazin” menüpont alatt sok-sok oldalnyi információ vár olvasásra, itt is el lehet veszni… persze a sablon lehetőségei korlátozottak, magazinnak nem elég cizellált az oldal, de információ van bőven. Lehet művelődni kéremtisztelettel!

Kiszállítás, csomagolás:

Mint azt már korábban írtuk, mindenből van készlet, egy nap alatt megkaptuk amit kértünk, ami több, mint oké! Kellemes kis pakk érkezett, és mindenféle ajándék kupon, aminek egy hibája volt csak, nem volt időnk felhasználni…

Termék minősége:

Elérkeztünk a sarkalatos ponthoz, ahol kettéválik a teszt. A Proraso szakállolaj ugyanis kifejezetten nagy, erős, hosszú (és férfias khm… khm) szakállra kéretik használni, ennek megfelelően a kollégák nagyrésze, akik csak álmodnak ilyenről, túl olajosnak találta. Pedig nem az. Pusztán az a helyzet, hogy tényleg kell hozzá szőranyag, ami maradéktalanul fel bírja szívni a matériát. Ellenkező esetben kicsit olajos marad. (Imhol ismét utalnék az üvegen szereplő oroszlánra…)

proraso-beard_balm-500x500-500x500.jpg

És akkor jöjjön a vesszőparipám, ami mellett nem tudok elmenni szótlanul. Szóval, aki nem megszállottja az összetevők listájának latinul (sokan vannak így ezzel) szóval szerintem annak is tudnia kéne, hogy mit ken magára. Már csak az allergének miatt is. Tudom, hogy a külföldi termékeknél megengedi a törvény, hogy csak a latin név szerepeljen a csomagoláson (ez a hazai termékeknél is követelmény egyébként) de attól még, én a biobuzi, mindenre allergiás szeretném tudni, hogy mit kenek az arcomra.

Ezt sajnos a szakállolajnál nem találtam, csak a dobozon, a honlapon nem. Viszont ott angolul is szerepelt, és mivel tudom, hogy a legnagyobb arányban szereplő összetevő szerepel legelöl, azt is látom, hogy ez a napraforgó olaj. Nincs ezzel sem semmi baj, viszont azt tudom, hogy az olajok közül ez a legolcsóbb… szóval kicsit húztam a számat, mire a kollégák persze anyáztak.

A szakállbalzsamnál is emiatt nyavalyogtam, persze csak amíg magamra nem kentem. Szóval nem tudom igazán, hogy nincs-e benne olyan, amire allergiás vagyok. Egyenlőre negatív a teszt, de azért … na… szóval ez.

 A szakállbalzsam egyébként kifejezetten azoknak van kifunádlva, akik a növesztés kínkeserves elején tartanak, amikor még viszket, pirosodik, és leginkább irritálja az embert. Kellemesen hűsít, ugyanazzal az illatkombóval apellál, mint az olaj, amit lehet szeretni, meg lehet nem szeretni. A társaság ezen a ponton megoszlik, nem lehet ugyanis mindenki dzsigoló…

Termékek ára:

A webshopos árat mondom. Szóval a szakállolaj 5970 Forint, a szakállbalzsam 6480 Forint. Szerintem nem fér ez bele mindenkinek, de ha szerelem van a dologban akkor mit is beszélek én? Mondtuk már korábban is, hogy külföldi prémium termékeknek az ára is primőr, ugye. Így van ez most is. 

Konklúzió: Mi is? Nem lehet mindenki dzsigoló, nem lehet mindenki nagyvad… de azért néha egészen jó…

 

Üdvözlettel, Pimp

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pimpmyself.blog.hu/api/trackback/id/tr198413962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása